5G ved Sønderbjerggård

5G er fremtiden for mobilt internet. Det giver betydeligt højere hastigheder og mere pålidelige forbindelser end 4G LTE. Det gør det perfekt til streaming af videoer, onlinespil og andre datakrævende applikationer. 5G er i øjeblikket tilgængelig fra nogle få udbydere på udvalgte steder, men det forventes at blive mere udbredt i 2020. Her vil vi se nærmere på, hvad 5G er, hvilke udbydere der tilbyder det, og hvorfor internetadgang er så vigtig for os i dag.

Sådan fungerer 5G

For at kunne levere de hurtigere hastigheder og mere pålidelige forbindelser, som de lover, skal femte generationens trådløse netværk (eller “femte generationens mobilnetværk”) opbygges anderledes end deres forgængere. LTE-netværk er f.eks. baseret på en teknologi kaldet OFDM, som indebærer, at data sendes ved hjælp af et stort antal frekvensbærere med tæt afstand mellem hinanden. Denne fremgangsmåde er effektiv, men den har sine begrænsninger med hensyn til hastighed og kapacitet.

For at overvinde disse begrænsninger vil den næste generation af trådløse netværk bruge en teknologi kaldet OFDM-MIMO. Dette står for “ortogonal frequency division multiplexing with multiple input, multiple output”. Kort sagt betyder det, at data vil blive sendt ved hjælp af et stort antal frekvensbølger, der ligger tæt på hinanden, men hver enkelt frekvensbølger sendes ved hjælp af flere antenner. Dette vil gøre det muligt for nettet at understøtte flere brugere og give højere hastigheder. Se 5G i hele DK her.

Hvorfor er internet så vigtige for os?

I dagens verden er internettet en vigtig del af vores liv. Det giver os mulighed for at holde kontakten med venner og familie holde os ajour med de seneste nyheder og oplysninger og få adgang til et væld af ressourcer og tjenester.

For mange af os er internettet blevet et uundværligt redskab til arbejde, studier og fritid . Det er svært at forestille sig et liv uden den.

I takt med at vores afhængighed af internettet vokser, vokser også behovet for pålidelige og hurtige forbindelser. Det er her, femte generationens mobilnet kommer ind i billedet. Med deres større kapacitet og højere hastigheder vil de være i stand til at støtte vores voksende appetit på data og hjælpe os med at holde forbindelsen, uanset hvor vi befinder os.

Sådan forbedrer du dit internet forbindelse

Der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at du får mest muligt ud af din internetforbindelse.

  • Den ene er at vælge en internetudbyder, der har god dækning i dit område. Hvis du bor i et landområde, kan det være vanskeligere, men det er værd at undersøge forskellige udbydere for at se, hvad de tilbyder.
  • En anden ting, du kan gøre er at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af en kablet forbindelse i stedet for WiFi. Det vil give dig en mere stabil forbindelse og højere hastigheder.
  • Hvis du bruger WiFi, skal du endelig sørge for, at du bruger den nyeste 802.11ac-standard. Dette er den hurtigste og mest effektive WiFi teknologi, der findes på nuværende tidspunkt.

Ved at følge disse tips kan du sikre dig, at du får mest muligt ud af din internetforbindelse og får mest muligt ud af den femte generation af mobilnetværk.

1 kommentar til “5G ved Sønderbjerggård”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *