Hvorfor skal det være så svært?

Der er flere ting i forbindelse med et alkoholmisbrug, der kan være svært. Faktisk kan hele livet synes svært, og det er netop derfor, at man typisk bliver ved med at drikke. For at slippe for at være for meget ved bevidsthed, så man er opmærksom på de forskellige svære ting i livet. Og så man flygter fra ansvar og livet generelt. En flugt ind i en tilstand uden forpligtelser, og hvor man kan være alene, uden at føle den overvældende flodbølge af tanker om, hvor svær tilværelsen er blevet.

Hvis du kender en alkoholiker, bør du læse om minnesotabehandling som en løsning på deres problem og foreslå dem det. Det er en effektiv behandlingsmetode med udgangspunkt i kroppens ve og vel. Det betyder, at man fokuserer på kroppens fysiske pg psykiske tilstand, og forsøger at forbedre og styrke dette, til man kan nå et sted hen, hvor man lever et liv uden et misbrug.

Når det er svært at holde sig fra alkohol

Det kan være svært at holde sig fra alkoholen, og derfor kan der opstå et misbrug. Det er en afhængighed, ligesom andre afhængigheder, og det er noget, der kan få total kontrol over dit liv.

Når det er svært at være i et misbrug

Det er når man mister kontrollen, at det kan være svært med bevidstheden om at være i et misbrug. Det er også alle tankerne i forbindelse med misbruget, der kan gøre det ekstra svært. Det kan føles ydmygende, fordi misbruget minder en om, at man har mistet kontrollen.

Når det er svært at række ud efter hjælp

Det er denne oplevelse af ydmygelse, der kan gøre en flov i en sådan grad, at det kan være svært at anerkedende og række ud efter hjælp. For det vil for mange føles som at tabe ansigt, når man erkender, at man har et problem, selvom det faktisk er alt det modsatte.

Når man er for flov til overhovedet at snakke om det

Flovheden kan være så overdøvende, at man bliver for flov til overhovedet at snakke om det. Men her bør man undersøge, hvem man er tættest på, og om det er personer, man kan række ud efter, for at spørge om hjælp. Hvis du har tætte venner, står du med sikkerhed klar til at hjælpe – især hvis det er dig, der ender med at spørge dem om hjælp.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *