Sådan kan du spare på strømmen

Der er en energikrise over hele Europa, og der er ingen facit for, hvornår den slutter. Det er den barske sandhed på tværs af det europæiske kontinent – og også i Danmark. Her oplever mange familier, hvordan priserne på opvarmning og el er stukket af til usete højde. Af netop denne årsag vil vi her bringe dig gode sparetips, som gør det muligt at holde elregningen lavere.

Husk på strømslugerne

Når du skal til at spare på strømmen, er det oplagt at starte med at identificere og skiftebrugsvaner hos de største af strømslugerne i din bolig. Disse er typisk tørretumbleren, el-radiatorer, dit TV og din elektronik samt køleskabe, der er af ældre dato.

Det kan naturligvis aldrig gå at slukke for dit køleskab, da du jo er nødt til at holde dine madvarer friske. Men er dit køleskab af en dårlig energiklasse, kan det sagtens svare sig at få det opgraderet til en nyere model. Der kan være mange hundrede kroner at spare årligt, og på den måde kan det hurtigt tjene sig ind.                                 

Din elektronik kan også sluge unødvendigt meget strøm, hvilket er tilfældet, når det får lov til at stå på standby.  Tag derfor strømmen helt fra på apparater, som ikke er i brug.

Nye sparesunde køkkenvaner

I køkkenet finder du i det hele taget nogle ret store strømslugere. Det kan især være ovnen, og derfor kan du med fordel erstatte denne ved at bruge din mikroovn mere. Du kan naturligvis ikke erstatte alle funktioner med mikroovnen, men er det til optøning eller genopvarmning, så brug hellere mikroovnen og spar 60-70% i strøm!

Din opvaskemaskine er ligeledes et af de apparater, som godt kan lide at bruge lidt strøm. Igen er det en maskine, som de fleste af os ikke kan eller vil undvære, så her lyder rådet blot, at du husker at fylde maskinen helt – hver gang. En opvasker kan sagtens stå med tallerkener fra dagen og dagen forinden, uden at det bliver ulækkert.

Lad ikke lyset brænde

Dit lys kan udgøre en heftig del af dit strømforbrug, hvis du bruger gamle lyskilder. Brug derfor LED pærer eller sparepærer i alle lamper. Sørg også for, at du husker at slukke lyset i de rum, hvor du ikke opholder dig. Er du en del af en børnefamilie, så husk at vis børnene, at man skal slukke for lyset, hvor det ikke er nødvendigt.

Er din elregning meget høj, kan det desuden være en god idé at få en elinstallatør forbi, som kan finde frem til gode stede at spare og optimere på hjemmet. Du kan finde en elektriker her og tage kontakt via hjemmesiden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *