Nyt eller brugt ur – hvad skal man gå efter?

Der er ikke mange mænd, der går med smykker og accessories, men der er ét smykke, som næsten alle mænd elsker – og det er armbåndsuret. Det er dog meget mere end blot et smykke. De er investeringsobjekter, funktionelle og meget mere.

Der findes mange forskellige ure i mange prisklasser og designs, så det kan være svært at vælge – men det første valg, man skal tage, går altid ud på at finde ud af, om man skal købe nyt eller købe brugt. Vi har derfor i denne artikel taget et kig på fordele og ulemper ved både nye og brugte ure, så du kan blive klogere på, hvad der er den bedste beslutning for dig.

Nye ure

Går du efter et nyt ur, så er der den helt klare fordel, at du vil være dets første og eneste ejer. Der er ingen andre, der har gået med det før dig, og du skal ikke leve med nogle brugsspor fra start. Du kan altså være helt sikker på, at dit ur er 100 % i orden, og det kommer også med en fin garanti. Derudover er der heller ikke særlig stor sandsynlighed for, at du bliver snydt, når du køber et nyt ur gennem en forhandler.

Der er dog én kæmpestor ulempe ved at nyt ur, og det er naturligvis prisen. Her er der ingen rabatter eller procenter. Et nyt ur koster det, der står på prisskiltet, og der er ofte en stor forskel mellem prisen på et nyt ur og et brugt ur. Et nyt ur holder heller ikke prisen lige så godt som et brugt ur, så du må regne med et ret stort tab, når du vælger at sælge uret videre.

Brugte ure

Går du efter et brugt ur, er der den store fordel, at du ikke skal af med helt så mange penge som du skal til et nyt ur. Brugte ure handles nemlig til 10-70 % af nyprisen, så der kan være mange penge at spare ved at handle på brugtmarkedet. Når prisen er lavere, betyder det også, at du faktisk kan få råd til et dyrere ur end hvis du købte nyt. På brugtmarkedet er der også et meget større udvalg af ure. Du er nemlig ikke begrænset til den nyeste kollektion, men kan finde ure fra mange forskellige kollektioner og årstal. Det giver dig de bedste forudsætninger for at finde det helt rette ur, der passer til din personlige stil. I mange tilfælde kan du endda være heldig at finde et ur til en god pris, som stadig har leveringsgaranti på originale reservedele, så du er godt dækket ind, hvis der skulle ske noget.

Selvom der er mange fordele ved brugte ure, så skal du være mere opmærksom, når du handler på brugtmarkedet. Du kan nemlig hurtigt komme til at kaste penge efter et falsk ur, især hvis du er nybegynder. Det kræver nemlig erfaring og træning at spotte forfalskninger. Vi anbefaler derfor, at du udelukkende handler brugte ure hos velrenommerede forhandlere og IKKE på f.eks. DBA eller De Gule Sider. Det er selvfølgelig lidt dyrere end en privat handel, men så er du også sikker på at uret er ægte – og der medfølger også 2 års reklamationsret.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *