Sådan slipper du for fugt i kælderen

Der er desværre mange, der oplever, at de ikke får det optimale ud af deres kælder. For selvom der her er tale om mange gode kvadratmeter, der med fordel kunne udnyttes til blandt andet opbevaring, så er kælderen i en forfatning, hvor den ikke synes brugbar.

Det er ofte noget, der skyldes fugt. En kælder er nemlig det ideelle sted for opbyggelse af fugt. Her er ofte køligere end i resten af hjemmet, og så luftes der ikke nær så meget ud. Og det er et godt miljø for fugt og senere også skimmelsvamp som følge heraf.

Find ud af hvor fugten kommer fra

Heldigvis for dig er det faktisk muligt at bekæmpe det problem. For dig handler det først og fremmest om at finde ud af, hvor fugten kommer fra.

Det kan for eksempel være, at den kommer fra jorden, hvorfor der er tale om det som kaldes for opstigende fugt. Det er noget, der kan bekæmpes i små trin, men du kan også gøre en ultimativ indsats og slippe for det én gang for alle med elektroosmose.

Kommer fugten i stedet fra siderne og soklen, er det vand udefra, der skal holdes væk. Det er noget, du for eksempel kan klare med dræn. 

Kom i gang med at bekæmpe fugt

Uanset hvad, så handler det for dig om også at gøre en indsats i det daglige frem for blot at lukke døren ned til kælderen og så ikke give den mere opmærksomhed. Det betyder, at du bør begynde at varme den en smule op, hvis det er muligt, og så skal du huske at lufte grundigt ud i ny og næ. På den måde kan fugten nemlig slippe med ud i stedet for at lægge sig.

Sørg også for at aftørre de steder, hvor der er fugtigt, så det ikke trænger ind. Se mere på denne side.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *