Bliv mere afklaret omkring dit kryds til folketingsvalget

Der er nu blevet udskrevet folketingsvalg, der bliver afholdt den 1. november 2022. Det var statsminister Mette Frederiksen, der udskrev valget, baseret på et mistillidsvotum fra de Radikale. Enten ville hun vente med at udskrive valg, men så ville de Radikale vælte hende, eller også udskrev hun selv valget – og det gjorde hun den 5. oktober. Denne gang er der hele 13 partier, der stiller op til valget, og herunder et hav af folketingskandidater. Det kan derfor være svært at vælge, om man skal stemme på et parti – og så fald, hvilket ét eller hvilken personlig stemme på en person, som man skal aflægge. Her får du et lille overblik over alle de kandidater, der stiller op fra de forskellige partier, og især links til at du selv kan undersøge alle kandidaterne nøje selv. 

Få et overblik over alle folketingskandidaterne 

Blå eller Rød? Til højre eller til venstre eller midt i mellem? Det kan være en udfordring at finde ud af. Især fordi mange af partierne er ens på mange punkter. Når du gerne vil danne dig et overblik over de https://folketingskandidater.dk/, der er, kan du med fordel læse mere her https://folketingskandidater.dk/blog/. Her står listet alle navnene på de forskellige partier samt de kandidater, som stiller op for hvert parti. Der står også en smule om, hvilke mærkesager, de især kæmper for, og som visse af dem allerede har poster med i Folketinget. Det kan være alt fra klima, børn og unges trivsel til dyrevelfærd og udkants Danmark. 

Vælg med hjerte og hjerne 

Når du skal vælge en folketingskandidat eller et parti, som du vil stemme på, skal du både vælge med hjerne og hjerte. Dette betyder, at du både kan stemme strategisk på enten et blåt parti eller et rødt parti eller du kan gå efter at aflægge en personlig stemme hos en kandidat, der lige præcis har den samme mærkesag, som de kæmper for, som også ligger dit hjerte nært. Du ved bedst, hvem du vil stemme på! 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *