Hvad er hovedingredienserne i et godt kattefoder?

Har du en kat? Hvis ja, så er det vigtigt at vide, hvad de vigtigste ingredienser i et godt kattefoder er. Katte er kødædere, hvilket betyder, at de har brug for kød i deres kost. Der er ingen tvivl om denne kendsgerning. Så når du leder efter et sundt kattefoder, skal du sørge for, at der er masser af protein- og fedtkilder i det. Du skal også undgå foder med for mange kulhydrater eller kunstige konserveringsmidler – det er ikke passende for din pelsede ven!Så hvad er de vigtigste ingredienser i et godt kattefoder? Lad os tage et kig på dem.

Proteiner = Kød

Katte har brug for kød for at overleve, så det bør være den første ingrediens på listen over dit kæledyrs kattefoder. Hvis du har en voksen eller ældre kat, skal du vælge vådfoder, der indeholder mindst 30 % protein (% daglig værdi)og tørfoder med mindst 25 % protein (% daglig værdi).

Kulhydrater = Energi

Katte har brug for en kost med lavt kulhydratindhold, fordi deres kroppe ikke er særlig gode til at forarbejde dem. Så prøv at undgå kattefoder med et højt indhold af kulhydrater. Kig på ingredienslisten.

Fedt = energi og sund hud og pels

Både våd- og tørfoder bør indeholde en vis mængde fedt, men det er bedst at vælge et foder med den rigtige type fedtstoffer. Katte har brug for Omega-3-fedtsyrer for deres hjerte, hud og pels, mens de også får andre typer sunde fedtstoffer fra fjerkræ og fisk.

Kunstige konserveringsmidler = dårligt!

Køb ikke kattefoder, der indeholder kunstige farver, smagsstoffer eller kemiske konserveringsmidler – de er ikke gode for dit kæledyrs sundhed i det lange løb. Så hold øje med ord som BHT, ethoxyquin, propylenglycol og butylhydroxyanisol.

Våd foder eller tørfoder?

Der er ikke noget klart svar på dette spørgsmål. Nogle katte foretrækker vådfoder, mens andre foretrækker tørfoder – det afhænger virkelig af dit kæledyrs individuelle præferencer og alder. Unge katte har stærke tænder til at spise tørfoder, hvortil ældre katte kan stor gavn af vådfoder, som er nemmere at tykke. Se mere om Kattefoder her.

Foder fås i mange forskellige smage, og derfor kan det være, at din kat foretrækker den ene frem for den anden. Det har ikke den stor betydning for, hvilket mærke det er, så længe at der er de næringsstoffer i, som er passende for din kat i forhold til proteiner, kulhydrater og fedt. Kig på ingredienslisten, som er obligatorisk på fødevarer i Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *