Sådan finder du billig indboforsikring

Sådan finder du billig indboforsikring

Det er vigtigt at have en ordentlig forsikring, hvis ulykken er ude. Man tænker ikke på, hvad man kan være uheldig at opleve, men det er en god ide at være en smule forberedt. Selvom du ikke er bekymret for indbrud, kan det stadig være en god ide med en indboforsikring, da den også dækker andre områder. Her kan du læse mere om, hvordan du finder en billig indboforsikring. 

Hvad er en indboforsikring?

Hvis du ikke har været ansvarlig for din forsikring før, så kan det være, at du ikke ved, hvad en indboforsikring er, og hvorfor den er vigtig. Indbo sækker over de ting, som du har i dit hjem. Det kan være elektronik, smykker, kunst, tøj og stort set alt andet i dit hjem. Hvis du ikke har en indboforsikring, får du ikke erstatning, hvis ulykken er ude, og der er indbrud i dit hjem. Forsikringen dækker også dine ting, når de tages ud af hjemmet. Hvis du for eksempel kommer ud til cykelskuret ved dit universitet eller arbejdsplads, og den ikke længere står der, så vil din indboforsikring stå for erstatning af din stjålne cykel. 

Hvad dækker en indboforsikring?

Indboforsikringen dækker skade af dine ejendele i hjemmet i forbindelse med tyveri, vandskader eller brand. Derudover har indboforsikringen også en ansvarsdækning, som dækker over hvis du ved et uheld gør skade på andre folk, deres kæledyr eller deres ting. Det kunne for eksempel være, hvis du er skyld i, at en cyklist falder og slår sig. Så kan din forsikring dække den erstatning, som du ellers selv skulle betale. 

Udvid din indboforsikring 

Når du tegner en billig forsikring, har du mulighed for at udvide, hvad den dækker over. Blandt andet er uheldsforsikringen populær. Den dækker skader på dine ting, som du selv er skyld i. Den klassiske indboforsikring dækker kun, hvis der sker noget, som du ikke kunne styre. Det kan blandt andet være, hvis du har et dyrt stykke kunst, som du er bange for at beskadige. Du skal dog være opmærksom på, at elektronikforsikringer er en anden ting. Elektronikskade er et tilkøb, som dækker din elektronik. Det kan blandt andet være, hvis din computer dør sammen, eller hvis den bliver tabt og går i stykker. Dog skal du være opmærksom på, at indboforsikringen dækker skade af elektronik som følge af tyveri, brand, vandskade osv. 

Find en billig indboforsikring 

Det er vigtigt at være forsikret, men det er træls at skulle bruge mange penge på sine forsikringer. Derfor kan det være en god ide at finde en billig indboforsikring. Det er nemmest at finde en billig indboforsikring hos selskaber, som er rettet mod specifikke erhverv. Der er blandt andet mange forsikringsselskaber, som er lavet til studerende. De sørger for at have studievenlige priser, så du kan betale regningerne på SU. Derudover er der også forsikringsselskaber, som kommer fra A-kasser, hvor de giver rabat, hvis du er del af deres A-kasse. Hvis du er i tvivl om, hvilket forsikringsselskab, som du skal bruge, kan du overveje at spørge dine tætte kollegaer om råd. 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *