Skat af aktiegevinster

Investeringer er virkelig et hot topic lige nu, og hvis man har været med i et stykke tid, så har man med stor sandsynlighed tjent gode penge sidste år. Nu er det snart tid til at indberette sin skat, og så kommer der mange spørgsmål op. Det er ikke et sjovt emne, og man har derfor ikke brugt så meget tid på at sætte sig ind i tingene.

Denne artikel skal ikke anses som rådgivning eller lignende. Vi informerer blot om de forskellige ting, der kan gøre sig gældende, og hvornår de potentielt gør sig gældende. Er der brug for ekstra hjælp, så kan du opsøge en skatteekspert eller en jurist med forstand på skat i landet.

Den magiske grænse

Der er en magisk grænse for hvor meget du må tjene, så du kan betale en lav skat. Man burde måske sige relativ lav skat, da procenten stadigvæk er meget høj i forhold til mange andre lande i verden. Det magiske ord i den her forbindelse er progressionsgrænsen. Denne grænse bestemmer hvor meget du kan tjene (realiseret gevinst) og betale en lav skat af det. Alt over det skal du betale en højere skat. Alt op til 57200 kroner i 2022 skal du betale 27% af, mens alt over dette beløb bliver beskattet med 42%. Der er på nuværende tidspunkt et forslag om at hæve denne til noget højere. Nu må vi se om det får opbakning, og hvad argumenterne for at hæve procenten er.

Sådan opgøres skatten

Skatten opgøres som udgangspunkt automatisk, hvis du handler med aktier på danske platforme. Udenlandske gør det dog ikke for dig, og der skal du gøre det selv. Dette gælder også for handel med kryptovaluta – både i Danmark og i udlandet. Der findes værktøjer til at beregne skatten på bitcoin og mange andre valutaer. Klik her for at læse mere om disse værktøjer.

1 kommentar til “Skat af aktiegevinster”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *