Dette kan du overveje, når du skal planlægge dit haveanlæg

Det er skønt at have en have, men det er endnu skønnere, hvis man har gjort noget ud af den, så den er indbydende og lækker at være i. Måske du selv står og overvejer, om du skal få gjort noget ved din have. Så skal du i gang med at planlægge dit haveanlæg – men det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad man faktisk selv gerne vil have. Derfor kan du starte med at læse med i denne artikel for at finde inspiration. 

Overvej græs/flise ratioen

Det kan være fornuftigt at starte med at overveje det store billede, som f.eks. hvordan fordelingen mellem græs og fliser skal være. Det er klart, at det er nemmere at holde fliser, og at det også kan være praktisk af andre årsager. Men græs er blødt og hyggeligt – så det vil man også gerne have noget af. Det kan du som det første begynde at tænke over.

Skal du have hjælp til planlægning og udførelse af dit haveanlæg?

Har man ikke selv erfaring med at istandsætte en have, så er det altså ikke bare lige sådan noget, der er nemt at gøre. Derfor kan du med fordel overveje, om du skal hyre nogle professionelle, der kan komme ud for at lave dit Haveanlæg for dig. Her kan det også være, at de har nogle forslag til, hvordan du kan vælge at indrette haven. De arbejder med det til dagligt, så de kan måske se muligheder, du ikke selv har opdaget. Det er dig, der bestemmer i sidste ende, men det kan være rart med inputs fra nogle, der har set mange haver. 

En terrasse i haven

Mange er glade for at have en terrasse i haven, og det er også det ganske oplagte sted at placere havemøbler og grill. Det skal være være et sted i hjemmet, hvor der er solrigt, for mange holder af at slikke sol på terrassen. 

Blomsterbed i haven

Man bliver glad af at være omkring farver, og netop i haven er det nemt at få en masse farver ind, fordi man naturligvis kan gøre det med blomster. Du kan få blomster i nærmest lige den farve, du kunne drømme om. Du kan også finde blomster, der er nemme at holde, hvis du ikke er typen, der har grønne fingre. 

Få mad i haven med en køkkenhave

Der er bare noget super lækkert i at have muligheden for at gå ud i sin egen have og hente forsyninger, man skal bruge til aftensmaden. Derfor kan du med fordel også overveje, om du skal bruge en plads i haven til at få anlagt en køkkenhave. Det kan også laves i et højbed, hvilket der lige nu er mange, der vælger at gøre. Har du en stor have, kan et drivhus være med til at give grøntsagerne en ekstra god vækst. 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *